Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Καθηγητής Μπαρτσιώκας: «Επιμένω ότι βρήκαμε αντικείμενα που ανήκουν στον Μέγα Αλέξανδρο»
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της πρόσφατης μελέτης διακεκριμένων Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων η οποία αφορά τον βασιλιά Φίλιππο αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) , ανακάλυψαν μεταξύ άλλων ότι το οστό στο γόνατο του Φιλίππου φέρει ακόμα την οπή από τον τραυματισμό του στην μάχη. Παράλληλα μετά από μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρήκαν και αντικείμενα της πανοπλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η νέα επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο έγκυρο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Μετά από ενδελεχή μελέτη, η επιστημονική αυτή ομάδα από την Ελλάδα και την Ισπανία, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μπαρτσιώκα και του Juan Luis Arsuaga(Πανεπιστήμιο Μαδρίτης), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκελετικά υπολείμματα του Φιλίππου Β’ όντως βρίσκονται στη Βεργίνα, όχι όμως στον Τάφο Ι, όπως ήταν η γενική άποψη μέχρι σήμερα αλλά στον Τάφο ΙΙ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα οστά του Τάφου Ι στη Βεργίνα εξετάστηκαν από παλαιοανθρωπολόγους ενδελεχώς με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το υπουργείο πολιτισμού έσπευσε μόλις χθες να δημοσιεύσει μια ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά δεν δέχεται την μελέτη.

Σήμερα, ο καθηγητής Αντώνης Μπαρτσιώκας με επιστολή του την οποία έστειλε στο zougla.gr εξηγεί τη σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, ενώ υποστηρίζει πως η Ελλάδα για πρώτη φορά αποδεδειγμένα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τουλάχιστον δύο αντικείμενα που ανήκαν στον Μέγα Αλέξανδρο.Παράλληλα εκφράζει την θλίψη του για το γεγονός πως το υπουργείο δεν δέχεται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Η επιστολή του καθηγητή όπως εστάλη στο zougla.gr:

«Είναι πρωτοφανές στην παγκόσμια επιστημονική πρακτική ένα Υπουργείο Πολιτισμού να βγάζει ανακοίνωση που επιχειρεί «να αντικρούσει» μιαν επιστημονική εργασία που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό υψίστου κύρους. Την εργασία μας θα έπρεπε κατ’ ακρίβειαν το ίδιο το υπουργείο να προβάλλει ανά τον κόσμο και παντοιοτρόπως! Για τους ακόλουθους λόγους:

1) Για πρώτη φορά πιστοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Φίλιππος Β᾽είναι ΟΝΤΩΣ θαμμένος στην Βεργίνα. Μέχρι σήμερα αυτό ήταν μια υπόθεση. Τώρα είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός!

2) Το ότι ο Φίλιππος Β᾽ αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στον τάφο Ι και όχι στον τάφο ΙΙ, όπως ήταν η μέχρι σήμερα η γενική άποψη (που όμως δεν είχε ποτέ αποδειχθεί επιστημονικά και υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις γι’αυτή!) οδηγεί στο εκπληκτικό συμπέρασμα ότι η ασπίδα και η περικεφαλαία που βρέθηκαν στον τάφο ΙΙ (που τώρα πιστοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι του Αρριδαίου), ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟ. Για πρώτη φορά η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί ότι κατέχει τουλάχιστον δύο αντικείμενα που ανήκαν στον Μέγα Αλέξανδρο!

3) Το συνοστεομένο πόδι του Φιλίππου, στο οποίο διατηρήθηκε (μετά από 2,300 χρόνια) η οπή στο γόνατο που δημιούργησε το δόρυ που τον πλήγωσε, αποτελεί από μόνο του ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΕΥΡΗΜΑ στην Βεργίνα και θα πρέπει να εκτεθεί στο Μουσείο της Βεργίνας μαζί με την ασπίδα και περικεφαλαία του Μ. Αλεξάνδρου. Ο ίδιος ο Ανδρόνικος είχε γράψει μάλιστα στο βιβλίο του «Βεργίνα» ότι στον τάφο στον οποίο θα βρεθεί ένα κουτσό πόδι αυτός θα ανήκει στον Φίλιππο.

4) Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού, με ισχυρότατο όπλο πλέον αυτή την εργασία, θα πρέπει να οργανώσει άμεσα μια παγκόσμια περιήγηση του οστό του Φιλίππου και των αντικειμένων του Μ. Αλεξανδρου, που θα αποφέρει οικονομικό όφελος δισεκατομμυρίων για την πατρίδα μας και για το ίδιο το Υπουργείο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς! Ποιός δεν θα ήθελε στο κόσμο να δει την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Αν το Υπουργείο Πολιτισμού, θέλει να αντικρούσει την επιστημονική εργασία μας, τότε μπορεί να το κάνει δημοσιεύοντας δική του εργασία στο Science και στο PNAS όπως έκανα εγώ σε επιστημονικό δηλαδή περιοδικό που έχει διεθνείς κριτές και κύρος.

Οι επιστημονικές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα στα επιστημονικά περιοδικά (journals) και όχι στα δελτία τύπου των υπουργείων. Η επιστημονική μας εργασία δημοσιεύτηκε στο υψίστου κύρους Proceedings of the National Academy of Sciences, από μια ομάδα παλαιοανθρωπολόγων, που είναι από τις πιο σπουδαίες παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Η παλαιοανθρωπολογική ομάδα του Juan-Luis Arsuaga, με την οποία συνεργάστηκα για να δημοσιεύσουμε από κοινού αυτή την εργασία, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες στα καλύτερα επιστημονικά περιοδικά, όπως το Science, Nature, PNAS και άλλα.

´Οσον αφορά τα υποτιθέμενα «επιχειρήματα» της ανακοίνωσης του υπουργείου, έχω μείνει άφωνος! Είναι όλα αβάσιμα! Και γιατί η επιστολή είναι ανυπόγραφη; Το γνωρίζει ο υπουργός;

Η παλαιοανθρωπολογική ομάδα του Arsuaga και εγώ περιμένουμε λοιπόν την επιστημονική δημοσίευση του Υπουργείου Πολιτισμού σε ανάλογο διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές και συντελεστή βαρύτητας. Θα είναι επικοδομητικό ένα ελληνικό υπουργείο να γίνει το πρώτο υπουργείο στην παγκόσμια ιστορία που θα δημοσιεύσει επιστημονική εργασία σε διεθνές περιοδικό (journal).

Πηγή: apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...