Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Μυστηριώδεις διαστημικές “μπάλες» έπεσαν από τον ουρανό στο ΒιετνάμΜυστηριώδεις μεταλλικές σφαίρες από το διάστημα έπεσαν στην βιετναμέζικη επαρχία κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Οι «Space Balls» πιστεύεται ότι είναι ρωσικής καταγωγής και πρέπει να αποτελούν κομμάτια από διαστημόπλοια, εκτιμούν οι αρχές του Βιετνάμ, σύμφωνα με το BBC.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν ένα ισχυρό θόρυβο από τον ουρανό και τότε είδαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα να πέφτουν στο χωριό τους, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αναφέρει η εφημερίδα της χώρας Thanh Nien News.

Δύο από τις μεταλλικές μπάλες, είναι βάρους 250 γραμμαρίων και μία έξι κιλών. Αυτές «προσγειώθηκαν» στην επαρχία Yen Bai του Βιετνάμ. Η μικρότερη « σφαίρα» χτύπησε την οροφή ενός σπιτιού, ενώ η μεσαία, περίπου στο μέγεθος μίας μπάλας του μπάσκετ, προσγειώθηκε σε έναν κήπο.


Η Τρίτη και μεγαλύτερη με διαφορά «σφαίρα», που ζύγιζε περίπου 35-45 κιλά, ευτυχώς προσγειώθηκε μακριά από τους ανθρώπους, δίπλα σε ένα ρυάκι κοντά σε ένα χωράφι αραβοσίτου στην γειτονική επαρχία Quang Tuyen.

Και οι τρεις κατασχέθηκαν από την υπηρεσία αεράμυνας του Βιετνάμ, και διερευνώνται επισταμένα από το Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει η ιστοσελίδα VietnamNet .

Οι διαπιστώσεις του υπουργείου θα δοθούν εγγράφως στην Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας.


Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα αντικείμενα, μπορεί να ανήκουν σε πύραυλο που έχει κατασκευαστεί στην Ρωσία, ο οποίος πιθανόν στην συνέχεια να μεταπωλήθηκε σε άλλες χώρες. 

Είναι «μπάλες» κατασκευασμένες από μέταλλο και δεν εμπεριέχουν ραδιενεργά ή εκρηκτικά υλικά.

Ο Nguyen Khoa, καθηγητής της υπηρεσίας Διαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Βιετνάμ, δήλωσε στην ιστοσελίδα VietnamNet ότι, τα αντικείμενα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης εκτόξευσης δορυφόρου.

Πάντως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για αυτήν την ξαφνική «επίσκεψη» από τον Ουρανό. Το πιο πιθανό είναι ότι οι «σφαίρες» αυτές να αποτελούν διαστημικά κομμάτια κάποιου δορυφόρου.Πηγή: apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...